Voetreflex

Reflexologie is een bijzonder effectieve vorm van hand- of voetmassage.
Zij is gebaseerd op de wetenschap dat bepaalde punten op handen en voeten corresponderen met een zeker orgaan in het lichaam en via energiekanalen, zones of meridianen daarmee ook verbonden zijn.

Wanneer er ziekte of gebrek aan evenwicht in het lichaam optreedt wordt het overeenkomstige energiekanaal geblokkeerd. Reflextherapie beoogt deze blokkades op te heffen, zodat de energie weer kan gaan stromen en het natuurlijk evenwicht in het lichaam wordt hersteld.

Reflextherapie heeft waarschijnlijk haar wortels in China. In de 11e eeuw bestond er al een bronzen afbeelding van de mens, waarop voor de behandeling van ziekten de zo belangrijke acupressuurpunten aangegeven waren. De behandelend geneesheer gaf druktherapie op de voetzolen, èn op de binnen- en buitenkant van elke voet. Ook in het oude Egypte kende men een vorm van reflextherapie. Dit blijkt uit een muurschildering in de graftombe van een arts uit 2330 vóór Christus.

In de vorige eeuw werd de reflextherapie opnieuw ontdekt en verder ontwikkeld tot de reflextherapie die wij nu kennen.
Ook is de reflextherapie nauw verwant aan de oude Chinese meridianentheorie uit bv. de acupressuur en de acupunctuur.

De behandeling blijkt een zeer positieve invloed te hebben op het zenuwstelsel en de bloedsomloop.
Wanneer de bloedsomloop beter wordt, heeft dat positief effect op het van levensbelang zijnde transport van voedingsstoffen naar de weefsels en op de verwijdering van de afvalstoffen uit die weefsels.
Ook heeft reflextherapie pijnstillende effecten als gevolg van het vrijkomen van de natuurlijke pijnstillers (zgn. endorfinen) in de hersenen.

In de praktijk van Flamingo Balance worden Orgaanbehandeling, Meridiaanbehandeling, Metamorfosebehandeling en Lymfedrainage toegepast!

Als behandeling bij stress, vermoeidheid of herstel na ziekte is een reflexbehandeling uiteraard een heerlijke ervaring. U komt weer als herboren van de behandeltafel af.