Werkwijze

Intake

Wanneer u tijdens ons eerste telefoongesprek uw klachten/wensen kenbaar heeft gemaakt en een afspraak gemaakt hebt, stuur ik u informatie toe en een intakeformulier om in te vullen voor uw eerste bezoek.
Op dit formulier kunt u uw persoonlijke gegevens invullen, uw gezondheidssituatie, ziektegeschiedenis etc.
Graag ontvang ik dat vòòr onze afspraak terug, zodat ik het kan doornemen en een beeld kan vormen.
Tijdens het eerste bezoek neem ik met u het intakeformulier door en neem ik een anamnese af. Met het afnemen van een anamnese en een aantal testen wordt een heel belangrijke eerste stap gezet in de behandeling. Het woord "anamnese" betekent herinneren. Tijdens de anamnese worden de klachten, belevingen en ervaringen ten aanzien van fysieke, mentale en emotionele aspecten geordend.
Daarnaast kan ik met de SiVAS methode een uitgebreid onderzoek uitvoeren naar de omvang en de oorzaak van de klachten.
U dient voor het eerste consult ongeveer 2 uur uit te trekken.
Aan de hand van de bevindigen stel ik een behandelplan op en maken we afspraken voor het vervolg.
Eventueel krijgt u al middelen mee om de behandeling te starten.
Uw dossier is ten allen tijde door u op te vragen en/of in te zien.
Het gaat ten slotte om uw gezondheid. Ook kan ik, alleen wanneer u dat wilt, contact op nemen met uw huisarts om over de te volgen behandeling te praten.
En niet minder belangrijk: Ik zal u natuurlijk direct doorverwijzen als blijkt dat u beter terecht kunt bij een arts, specialist of anders werkende therapeut.

Behandelplan

In het behandelplan nemen we op met welke tijdsspanne ik u ga behandelen. Voor voedingsadviezen is dat meestal eens per week of per twee weken. Voor natuurgeneeskunde, energetische therapie en reflextherapie is het afhankelijk van uw klacht. Meestal is een drie-wekelijkse of maandelijkse behandeling aanbevolen.

Na 4 of 5 behandelingen moet een duidelijke verbetering in de klachten zijn opgetreden.

De voortgang van de behandeling en welke adviezen en behandelingen ik u geef worden uiteraard in uw dossier opgenomen en gemonitored.
Gaat u homeopatische complexmiddelen, energetische middelen, voedingssupplementen of celzouten gebruiken, dan welke en welke dosering en hoe lang.

Als de behandeling na een tijdje klaar is...

Maken we samen de balans op.
Is dit wat u er van heeft verwacht of heeft u meer nodig.
Ik vraag u een klanttevredenheidsformulier in te vullen: graag ontvang ik feedback van u hoe mijn behandeling u is bevallen.
En dan: tot ziens, en een goede gezondheid toegewenst. Als er weer ongemakken ontstaan weet u me te vinden!
 
Een (half) jaarlijkse MPK (Mens Periodieke Keuring) is aanbevolen. Hierbij evalueren we het afgelopen jaar. Waar gaat het goed, waar kan het beter.  Tenslotte laat u uw auto ook een APK geven! En als het goed is gaat u veel langer mee als een auto!!
U krijgt van mij bijtijds een herinnering en dan kunt u een afspraak inplannen.