SiVAS therapie

 

logo-sivasDe SiVAS therapie (SiVAS staat voor 'Subtiele interventies met het Vasculair Autonoom Signaal') verbindt Westerse geneeskunde met de Chinese en Indiase geneeskunst, waardoor een unieke wijze van behandeling van gezondheidsklachten is ontstaan.

De SiVAS therapie bestaat uit polsdiagnostiek, acupunctuur, oor-acupunctuur en SiVAS-fysio.

 

 

 

Maar wat kan je daarmee, en hoe helpt het mij als cliënt?

Wanneer u als cliënt voor het eerste consult komt, wil ik heel graag weten hoe uw lichaam en geest functioneren. Dan pas kan ik u ook echt een goed advies geven.

Ik gebruik daarvoor onder andere de SiVAS methode, en begin met een polsdiagnose.

Met het voelen van de (westerse) pols kom ik erachter hoe uw autonoom zenuwstelsel werkt en waar in uw lichaam blokkades of leegtes aanwezig zijn. De polsslag zegt als het ware ja of nee op de prikkel die toegediend wordt. Het mooie van deze methode is dat noch de cliënt, noch de therapeut dit kan beïnvloeden. En het kan eindeloos herhaald worden.

Daarna ga ik verder testen en komt de eigenlijke behandeling vanzelf door de blokkades te verwijderen en/of de leegtes te vullen. Dit kan met acupunctuur, ooracupunctuur (naaldjes of korreltjes) of homeopatische middelen. Deze laatsten worden ook  weer eerst uitgetest.