Voeding gerelateerde klachten en allergieën

De bekendste aan voeding gerelateerde klacht is voedingsintolerantie.
Maar ook diabetes, prikkelbaar darm syndroom, ziekte van Crohn, allerhande maag- en darmklachten kunnen een oorzaak hebben in een vorm van voedingsintolerantie, die uiteindelijk overgaat in een auto-immuunziekte.
In vrijwel alle gevallen doet het immuunsysteem dan andere dingen dan waar het voor bestemd is, en keert het zich zelfs tegen het eigen lichaam. Zo ontstaan auto-immuunziekten.
Bij diabetes kunnen suiker en bepaalde koolhydraten niet goed meer verwerkt worden, en bij maag- en darmklachten moet u ook heel goed oppassen wat u wel en niet verdraagt. Denk maar aan glutenintolerantie...
Voor een goed voedingsadvies of een behandeling bij voedingsintolerantie kunt u bij mij terecht.

Voedselallergie

Bij voedselallergie, reageert uw immuunsysteem direct als u met die stof in contact komt. Met niezen, jeuk, tranende rode ogen, blaren en opgezette huid.
Of u krijgt hoofdpijn, wordt benauwd of krijgt buikpijn.
De stof waar u allergisch op reageert kan zich in de lucht bevinden (pollenallergie) of in huis (uitwerpselen van de huisstofmijt, honden- kattenharen).
Maar ook stoffen waarmee u in contact komt (contactallergie) of wat u eet (pinda-allergie, lactose-allergie).
Tegenwoordig komen deze allergieën hoe langer hoe meer voor.
Ons immuunsysteem wordt aan alle kanten aangevallen.

Deze allergie staat echter niet op zichzelf, maar is vaak een gevolg van een voedselintolerantie en de manier waarop het immuunsysteem erop reageert.
Het voedingsmiddel waar een overgevoeligheid voor bestaat veroorzaakt voedselintolerantie en daaruit volgen eventueel de genoemde allergische reacties omdat het immuunsysteem is aangetast.

Het gaat dan over overgevoeligheid voor voedingsmiddelen: suiker, koemelk, gist, gluten, tarwe, maar ook chocolade, zout en soja of noten/pinda's. Voedselintolerantie ontstaat sluipenderwijs.
Dat gaat niet van het ene op het andere moment. Sommige mensen met een voedingsintolerantie kunnen nog wel kleine hoeveelheden met een grote tussenpoos eten.
Klachten zijn dan wat minder direct aan een voedingsmiddel toe te wijzen en het duurt vaak lang voor het ontdekt wordt.
Te denken valt dan aan onduidelijke klachten als vage hoofdpijn, moeheid, spier- en gewrichtsklachten of stemmingsschommelingen.
In gradaties van lichte klachten tot zeer zware klachten als b.v. het chronisch vermoeidheidsyndroom of bij kinderen ADD/ADHD.

In drie stappen weer in balans?

Bij aan voeding gerelateerde klachten breng ik u in drie stappen weer in balans. Allereerst ga ik met u in gesprek over de aard van de klachten. Hoe lang bestaan ze en hoe bezwaarlijk zijn ze.
Daarna ga ik met een aantal testen die mij ter beschikbaar staan op zoek naar de oorzaak.
Als het duidelijk is dat er werkelijk een voedingsintolerantie bestaat kan ik met u het SanoConcept DesensProgramma ingaan.
Dan stel ik met de SiVAS vast voor welke stof u een overgevoeligheid hebt ontwikkeld en volgt een behandeling die uit 4 stadia bestaat.
U komt één keer per 6 weken op consult, krijgt een dieetadvies mee en gebruikt in de tussenliggende periode homeopathische complexmiddelen als ontgifter en opbouwmiddel.
Via contact@flamingobalance.nl kunt de folder over het SanoConcept DesensPro programma aanvragen.
Hierin wordt uitgelegd hoe deze kuur werkt.
Herkent u zich in bovenstaande uitleg en wilt u er iets aan doen of hebt u nog andere vragen, aarzel dan niet een afspraak te maken. Dat kan telefonisch: 0320-260120 of per e-mail: contact@flamingobalance.nl